Gratis dating en online relatiebemiddeling
Gratis dating en online relatiebemiddeling
Gratis dating en online relatiebemiddeling

Sinds november 2006

leden
online100% Gratis dating

  Gebruikersnaam 
Wachtwoord 
Wachtwoord vergeten?

Met de huidige kredietcrisis in het vizier ben ik minder snel geneigd te betalen voor een datingsite?

Ja

Nee

Weet niet


Vorige enquêtesDe 10 tips voor een goede mismatch

Een verhaal over succesvol afstoten
Ik word er wel eens van beschuldigend ‘betutttelend’ te zijn. Sterker nog: mijn zogenaamde communicatie-adviezen worden door sommige daters wel eens als vervelend ervaren: ‘Ik bepaal zelf wel wat ik zeg en doe,’ zeggen ze. Terecht ook. Ik ben het daar - als iemand met een lichte hang naar anarchie en zelfontdekking - roerend mee eens. Aan de andere kant word ik als Relatieklik-psycholoog gedwongen om af en toe te zeggen hoe het beter kan! Vooral door mijn ‘correcte compagnon’ Koen K.

Omdat Koen echter verplicht op vakantie is - hij werkt te hard vonden zowel zijn vrouw als dokter Zeylmans - gooi ik mijn kont tegen de kribbe en draai ik de zaken eens om. Vandaar dit flauwe ‘afstotelijke’ verhaal om gesprekspartners en potentiele partners eens flink de bibbers te geven. Onderstaande technieken worden overigens door veel singles met succes toegepast zonder dat er ooit les in hebben gehad. Dit artikel is door hun geïnspireerd. Bljkbaar hebben veel mensen hier een speciaal talent voor.

1. Wees gewoon lekker jezelf
Een boer laten, neus peuteren, smakken, iets te vaak en nadrukkelijk naar aantrekkelijke voorbijgangers kijken daarbij iets onverstaanbaars mompelen wat klinkt als ‘lekker ding’. Ook een potje mopperen en klagen werkt goed. Prima, prima! De ander moet je immers toch nemen zoals je bent?

2. Spreek eens alleen de waarheid
Maak de ander tot een nuttig experiment. Het schijnt heel leerzaam te zijn om een hele dag alleen maar eerlijk te zijn. Dan zie je pas echt hoeveel je eigenlijk liegt, is de redenatie. En hoe moeilijk het is dan niet te doen. Zeg maar eens ‘nee sorry, je ziet er vreselijk uit’ als iemand je vraagt wat je eigenliijk van zijn of haar nieuwe outfit vindt. Maak het jezelf moeilijk en plak er een weddenschap aan vast zodat je geld kan verliezen als je er toch omheen probeert te draaien.

3.Vergelijk je date expliciet met je ex
Probeer bij alles wat de ‘tegenpartij’ doet, zegt of vraagt een negatieve vergelijking te maken met je allerleukste of aantrekkelijkste ex. ‘Als mijn ex langsloopt kijken alle vrouwen om.’ Mijn ex is ook Amsterdams maar die praat niet zo plat als jij?’ Mijn ex werd tweede op een missverkiezing.’ Veel praten over je ex wordt over het algemeen als afstotelijk ervaren. Doen dus.

4. Praat onophoudelijk over jezelf en interrumpeer als de ander probeert in te haken
Soms is het heerlijk om lekker ongestoord over jezelf te praten. Prestaties over je werk, je nieuwe wagen, hoe je je laatste liefde gedumpt hebt. Een oude klasgenoot zong vaak: ‘ het is moeilijk bescheiden te blijven als je zo goed bent als ik.’ Dat gevoel moet je vasthouden als je met je gesprekpartner praat. Negeer hierbij pogingen van de ander om in het gesprek te mengen of draai het om zodat het weer over jou gaat.

5. Verziek het gesprek door een tegengestelde positie in te nemen
Een leuke skill om je debatteerskills wat te versterken is om op het ridicule af steeds tegenargumenten te vinden voor wat je gesprekspartner zegt. Als je gesprekspartner vegetarisch is, spreek je bezorgdheid uit dat je partners misschien allemaal voesdingstoffen te kort komt. Je dacht al dat je gesprekspartner wat bleekjes was. Als je gesprekpartner uit een slagersfamilie komt, heb jij het vooral over de gruwelen van de bioindustrie en dat vegetariers gezonder zijn.

6. Kijk als je praat geobsedeerd naar iemands voorhoofd in plaats van diens ogen

Als je iemand een akelig gevoel wil geven kijk je naar iemands voorhoofd of kapsel terwijl je aan het praten bent. Iemand zal moeite hebben om naar je te luisteren en in de war raken. Tenzij iemand blind of ongevoelig is. Als je merkt dat iemand toenemend in verwarring raakt is het leuk juist harder en nardukkelijker te praten om iemand bij de les te houden. Je weet dat de tactiek werkt als je gespekspartner naar het toilet gaat om te controleren op puistjes of een slecht kapsel.

7. Pas je niet aan de nonverbale houding van de ander aan
Als de ander nogal snel en vlot praat dan kun je de ander eens goed irriteren door heel langzaam met veel pauzes te praten. Ik denk…. dat … ik … het … anders zie…’ Andersom is ook leuk. Als iemand langzaam praat dan probeer je er een sport van te maken door diens zinnen af te maken en zelf te gaan ratelen. Ander: ‘Ik… vind … juist…’ Jij: ‘Dat je dan beter op vakantie kunt gaan? Vind ik niet, ik vind juist dat je eerst alles op orde moet hebben voordat blablabla…’ Als de ander jou geinteresseerd aankijkt of probeert een boeiende ankedote te vertellen kun je bijvoorbeeld op je horloge kijken.

8. Probeer je zelf te focussen op hoe je gesprekspartner er in zijn of haar nakie uitziet
Kijk wat het bij je oproept en of je er blij van wordt. Houd het gevoel vast. Als de ander vraagt of zijn of haar verhaal je eigenlijk wel interesseert mompel je glazig en binnensmonds: ‘Zeker, zeker, ga door, ga door.’

9. Kleding maken de mismatch

Zoals stylisten maar al te goed weten: met de juiste kleding, make-up, en haardressuur kun je erg ver komen. Probeer een oprechte inschatting te maken van hoe jouw gesprekspartner eruit zal zien en wees daarna origineel om dat volledig te mismatchen. Altijd geinig.

10. Praat in dubbelzinnigheden
Het zal de meeste mensen (lees: vrouwen) geen verbazing wekken dat goed geplaatste dubbelzinnigheden iemand flink de bibbers kunnen geven. Vooral als je er indringend bij kijkt. Dus als je maar even de kans krijgt… Een zakelijke bekende van ons doet het, voor zover wij weten, zonder dat ie het weet. Leer van hem. Hij praat zelfs in zakelijke meetings over ‘het achterlangs penetreren van de markt,’ ‘samen doorstoten naar nieuwe hoogtes’, ‘de voorgevel van succes’ enzovoort. Hij vraagt zich wel eens af waarom hij eigenlijk zo weinig succes heeft. Zowel bij mannen als vrouwen.

Volgende keer maar weer eens een nuttig verhaaltje over datetiquette tijdens een etentje.


RelatieKlik is een volkomen gratis liefsdesportal en tevens 100% gratis datingsite. Je kunt gratis daten en veel leren over online dating. We geven je vele tips over online dating. Ook vertellen we op een eerlijke manier over de gevaren van dating via een website. Onze relatiepsycholoog staat garant voor informatie en kennis op het gebied van relatiebemiddeling. Omdat we een 100% gratis datingsite zijn kunnen we open en eerlijk zijn.