Gratis dating en online relatiebemiddeling
Gratis dating en online relatiebemiddeling
Gratis dating en online relatiebemiddeling

Sinds november 2006

leden
online100% Gratis dating

  Gebruikersnaam 
Wachtwoord 
Wachtwoord vergeten?

Met de huidige kredietcrisis in het vizier ben ik minder snel geneigd te betalen voor een datingsite?

Ja

Nee

Weet niet


Vorige enquêtesVeelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Als jouw vraag er niet bij zit kun je mailen naar info@relatieklik.nl.

We hebben de vragen verdeeld in een inhoudelijk en een gebruikstechnisch gedeelte. Heb je een vraag over het gebruik van je account of de website, klik hier. Heb je een algemene vraag over de werkzaamheid van Relatieklik, online dating, of matchen & kennismaking via het internet, klik hier.

Veelgestelde vragen over matching en kennismaking via Relatieklik

 1. Op welke filosofie baseren jullie je matching-procedure eigenlijk?
 2. Welke overeenkomsten vinden jullie dan belangrijk voor het matchen?
 3. Jullie matchen dus op overeenkomsten, maar is het niet zo dat juist tegenstellingen elkaar aantrekken?
 4. Is de Relatiekik-test niet gewoon onzin, je kunt toch niet via een test meten of je iemand leuk zult vinden, of dat het zal klikken?
 5. Hoe ‘wetenschappelijk’ is Relatieklik nou eigenlijk?
 6. Is het niet kinderachtig van Relatieklik om volwassen mensen te willen begeleiden bij hun liefdesleven?
 7. Jullie geven tips, adviezen en begeleiding, maar moet je niet gewoon jezelf zijn in plaats van dat je allemaal geforceerde adviezen opvolgt? Iemand moet je toch nemen hoe je bent?
 8. Jullie proberen een goede match voor mij te zoeken, maar hoe kunnen jullie nou weten wat ik wil?
 9. Ik val juist op partners die helemaal niet op mij lijken, maar jullie matchen vooral op overeenkomsten. Moet ik dan wel lid worden?
 10. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik van een relatie moet verwachten. Moet ik dan wel lid worden?
 11. Wat is de belangrijkste factor om een relatie te laten werken?
 12. Is het niet veel natuurlijker om mensen in het echt tegen te komen dan via een internetsite?
 13. Ik vind dat de Relatieklik-test mij niet goed beschrijft; hoe kan dat?
 14. Waarom mag ik de Relatieklik-test maar één keer doen? Er is toch niks zo veranderlijk als de mens?

Veelgestelde vragen over technische kwesties en de website
 1. Hoe kan ik mijn email-adres wijzigen?
 2. Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?
 3. Ik ben mijn wachtwoord vergeten; wat nu?
 4. Hoe kan ik contact met iemand leggen?
 5. Hoe kan ik reageren op een bericht van iemand?
 6. Ik heb een knipoog ontvangen; wat doe ik daarmee?
 7. Ik wil mijn profiel wijzigen, kan dat?
 8. Waarom kan ik de onderdelen Persoonlijkheid en Relatiestijl niet opnieuw doen?
 9. Ik heb een mail ontvangen dat mijn profiel is bezocht, wat nu?
 10. Ik wil geen mail meer ontvangen van Relatieklik? Hoe doe ik dat?
 11. Ik wil niet dat andere mensen kunnen zien dat ik online ben. Hoe doe ik dat?
 12. Het systeem geeft aan dat mijn foto te groot is, wat moet ik doen?
 13. Mijn foto ziet er niet mooi uit op de site. Hoe kan dit?
 14. Ik heb geen digitale foto's. Kan ik ook een echte foto naar Relatieklik.nl opsturen?
 15. Ik heb een technisch probleem op de website ontdekt. Wat nu?
 16. Ik probeer een betaling via de website te doen, maar dit geeft een technisch probleem. Wat nu?
 17. Ik heb een vraag die niet in deze lijst staat.

Veelgestelde vragen over matching en kennismaking via Relatieklik

1. Op welke filosofie baseren jullie je matching-procedure eigenlijk?
Onze op wetenschap gesteunde filosofie komt er kortweg op neer dat er een aantal voorwaardes moeten zijn voor het bloeien van een leuke en houdbare relatie. Wij matchen (1) op basis van bepaalde overeenkomsten tussen jou en andere partners en vergeten daarbij niet te kijken naar (2) wat jij in de ander zoekt. Vaak liggen die twee criteria dichter bij elkaar dan de meeste mensen zich realiseren. Hoewel sommige mensen denken dat juist tegengestelden elkaar aantrekken, geldt dat nader beschouwd alleen op oppervlakkig niveau (uiterlijk, openbaar gedrag enzovoort). Op dieper niveau is er niemand die niet iemand zoekt waarbij hij of zij zich begrepen, geborgen en vertrouwd voelt. Dat gevoel heb je alleen met mensen die op jou lijken.

Naar boven2. Welke overeenkomsten vinden jullie dan belangrijk voor het matchen?
In het kort komt het erop neer dat we matchen op de volgende eigenschappen:
Persoonlijke kenmerken: deze zijn gebaseerd op de meest gebruikte persoonlijkheidsvragenlijst ter wereld, de Myers Briggs Type Indicator.
Het is een indeling van kenmerken zoals gemaakt door de bekende psycholoog Carl Gustav Jung en beschrijft hoe mensen zichzelf opladen, beslissingen maken, informatie verzamelen en door het leven gaan.
Relatiestijl: hoe sta je over het algemeen in een relatie en wat wil en verwacht je van een relatie? Hoe ga je om met conflicten en intimiteit? En wat zoek je precies in een je toekomstige partner? Zowel op psychologisch, praktisch als lichamelijk niveau.
Biografische gegevens nemen we uiteraard mee in de berekening, waardoor overeenkomstige opleidingen, beroepen, inkomen, geloofsovertuigingen en levenstijlen een positieve bepaalde matchwaarde krijgen.
Bepaalde normen & waarden waarvan het belangrijk is dat die niet teveel afwijken van een eventuele toekomstige partner worden meegenomen in de match-procedure.
Dagelijkse gewoontes & verlangens die voor jou belangrijk zijn, en voor het hebben van een prettige relatie in de toekomst, mogen natuurlijk ook niet ontbreken in de analyse.
Al deze zaken worden meegenomen, op een bepaalde manier uitgerekend en met andere partners vergeleken. Uiteindelijk ontstaan er bepaalde matchwaardes die aangeven hoeveel jij met een bepaalde persoon matcht. Potentiële partners boven een bepaalde matchscore worden gerangschikt en overzichtelijk aan je gepresenteerd zodat jullie bij voldoende wederzijdse interesse contact met elkaar kunnen opnemen.

Naar boven

3. Jullie matchen dus op overeenkomsten, maar is het niet zo dat juist tegenstellingen elkaar aantrekken?
Hoewel de leus ‘opposites attract’ (tegenstellingen trekken elkaar aan) erg 'aantrekkelijk' lijkt staat die ver van de alledaagse werkelijkheid. In werkelijkheid vallen de meeste mensen pas op elkaars verschillen als er verder voldoende overeenkomstige basis is. En omdat iedereen uniek is en er altijd verschillen zullen zijn, is het veel verstandiger te matchen op overeenkomsten tussen jou en andere potentiële partners. Daarbij mogen sommige eigenschappen flink verschillen en andere weer niet. Als je er allebei verschillende hobby’s op na houdt vinden we dat geen probleem. Maar als de een vooral een vriendschappelijke relatie zonder al teveel lichamelijkheid wil en de ander zoekt juist vurige passie dan is het geen goed idee om deze twee aan elkaar te koppelen. Hoewel deze twee elkaar in werkelijkheid best aantrekkelijk zouden kunnen vinden, leiden hun verschillende behoeftes onvermijdelijk tot tegenstrijdigheden en problemen in hun relatie. Maar zelfs in dit geval kunnen deze twee elkaar via Relatieklik vinden, want iemand is natuurlijk niet verplicht alleen te contact te zoeken met degenen waarmee hij of zij veel gemeen heeft.

Naar boven4. Is de Relatiekik-test niet gewoon onzin, je kunt toch niet via een test meten of je iemand leuk zult vinden, of dat het zal klikken?
Ja en nee. Je kunt niet direct voorspellen of je elkaar leuk of aantrekkelijk zult vinden, maar je kunt wel voldoende kijken of de voorwaardes aanwezig zijn voor een goede en werkzame relatie. Je kunt de test zien als een grondige voorselectie van partners waarmee jij voldoende basis hebt om een eventuele relatie mee op te bouwen. Het is de bedoeling dat daartussen iemand zit waar jij voldoende wederzijdse aantrekking en klik mee hebt voor een leuke relatie.

Naar boven5. Hoe ‘wetenschappelijk’ is Relatieklik nou eigenlijk?
‘Wetenschappelijkheid’ is een woord dat vaak misbruikt word. Vaak worden aan wetenschappelijke bewezen oorzaakgevolg-relaties conclusies gekoppeld die op z'n minst verdacht zijn. Het is bijvoorbeeld wetenschappelijk bewezen dat vitamine E de huid helpt regenereren, maar het is niet bewezen dat door vitamine E in een crème te doen hetzelfde gebeurt en dat iemand daadwerkelijk van z'n rimpels verlost zal worden. Toch is dat wat wel veel cosmeticafabrikanten aan hun klanten proberen te verkopen. Want dat werkt.
Zulke leugenachtige claims zullen wij niet maken, al is het maar uit respect voor jou en onszelf. Bovendien willen we geen ontevreden klanten die zich achteraf bedrogen voelen.
Zoals we op de homepage al zeggen; er is geen enkele test, wetenschappelijk of niet, die jou een gelukkige relatie kan garanderen. Maar onze matchprocedure is in die zin wetenschappelijk en betrouwbaar dat we kunnen met relatief grote betrouwbaarheid kunnen destilleren of jij en andere partners een goede gemeenschappelijke basis hebben voor een relatie. Van bepaalde voorwaardes die wij uitvragen is wetenschappelijk bewezen dat ze beslissend zijn voor het welslagen van een relatie. Daarna is het - bij genoeg wederzijdse aantrekkingskracht - aan jou om daarvan iets te maken. En hierbij kunnen we jou desgewenst wel helpen door onze adviezen, tips en online begeleiding.

Naar boven

6. Is het niet kinderachtig van Relatieklik om volwassen mensen te willen begeleiden bij hun liefdesleven?
Daar zijn we het roerig mee oneens. Zelfs de allergrootste relatiedeskundige zal op relatiegebied waarschijnlijk nog het een en ander kunnen (en willen) leren. Elke persoon en relatie is uniek en alleen daarom al valt er veel over te leren. Hoewel op het gebied van relaties de algemene teneur is dat je het zelf maar moet uitzoeken, en dat het allemaal maar een kwestie van chemie is, of dat je elkaar (verplicht) moet nemen zoals je bent, is dat geen slimme of bruikbare strategie. Nergens zien we zoveel onnodige misverstanden als op relatiegebied, of dat nou onder collega's, vrienden of minaars is. Op communicatie- en relatiegebied hebben we over het algemeen nou eenmaal niet veel van huis uit meegekregen. Maar dat betekent niet dat er niet heel veel over te leren valt en dat je het jezelf een stuk makkelijker kunt maken door op de juiste dingen te letten. Wij wijden speciale aandacht aan 'effectief communiceren' want zonder die vaardigheid zijn al je goede en aardige bedoelingen niet veel waard.

Naar boven

7. Jullie geven tips, adviezen en begeleiding, maar moet je niet gewoon jezelf zijn in plaats van dat je allemaal geforceerde adviezen opvolgt? Iemand moet je toch nemen hoe je bent?
Wat ons betreft worden nu twee zaken door elkaar gehaald; jezelf zijn en leren hoe je beter contact kan maken zijn gewoon verschillende dingen. Roerend mee eens dat iedereen zichzelf moet zijn en dat een toekomstige partner je moet accepteren zoals je bent. En dat een geforceerde uitwisseling van beleefdheden of adviezen niet snel tot een leuk contact zal leiden, lijkt ons ook duidelijk. We willen niemand belasten met onnodige ballast om zich anders of onatuurlijk te gedragen. Wel willen we je wijzen op een aantal makkelijke en op natuurlijke manier te gebruiken tips om effectiever te communiceren en meer bevrediging uit je contacten te halen.

Naar boven

8. Jullie proberen een goede match voor mij te zoeken, maar hoe kunnen jullie nou weten wat ik wil?
Wij kunnen natuurlijk nooit precies weten wat jij wilt en wat je nodig hebt. Wel proberen we door middel van gerichte vragen naar wat jij zoekt en je persoonlijkheisprofiel dicht in de buurt te komen bij partners die daar goed bij zouden kunnen passen. Wij maken een betrouwbare voorselectie zodat het voor jou een stuk makkelijker wordt om de stap naar contact te zetten. In de hoop dat daar wederzijds iets moois kan bloeien.

Naar boven

9. Ik val juist op partners die helemaal niet op mij lijken, maar jullie matchen vooral op overeenkomsten. Moet ik dan wel lid worden?
Jazeker, ook voor jou zit er vast een interessant iemand tussen. Hoewel wij er niet zo zeker dat jij valt op iemand die helemaal niet op jou lijkt (zie vraag 3), houden we erg veel rekening met wat jij in een liefdespartner zoekt.

Naar boven10. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik van een relatie moet verwachten. Moet ik dan wel lid worden?
Hierin ben je niet alleen. Veel mensen weten niet zo goed wat ze van een relatie moeten verwachten. Of ze willen tegenstrijdige dingen; aan de ene kant die stabiele persoon die ze helemaal kunnen vertrouwen, en aan de andere kant juist die opwindende ongrijpbare partner die het woord romantiek uitgevonden lijkt te hebben. Hoewel dit wat overdreven klinkt hebben veel mensen last van dubbele gevoelens. Dat is heel normaal. Nader beschouwd willen mensen wel een persoon leren kennen met wie ze een echte connectie voelen, door wie ze zich begrepen voelen en die ze kunnen vertrouwen. Misschien is dat ook voor jou weggelegd. Gewoon lid worden dus.

Naar boven11. Wat is de belangrijkste factor om een relatie te laten werken?
Uit enquêtes komt duidelijk naar voren dat de veruit de meeste mensen ‘goed communiceren’ het allerbelangrijkste vinden binnen een relatie. Dat klinkt als een nietszeggend cliché, maar het is daarom niet minder waar. De implicatie hiervan is dat je het makkelijkst communiceert met mensen die je goed begrijp doordat ze gelijksoortige manier naar de wereld kijken als jij, die dezelfde dingen van het leven verlangen enzovoort. Dat is verder nog geen garantie voor een passionele klik, maar wel voor goede communicatie.

Naar boven12. Is het niet veel natuurlijker om mensen in het echt tegen te komen dan via een internetsite?
Dat is het zeker, maar in onze huidige sneldraaiende wereld is dat niet zo makkelijk om geschikte partners 'in het wild' tegen te komen. Veel mensen hebben weinig tijd of komen in hun dagelijkse leven gewoon te weinig potentiële partners tegen. Internet is dan een uitkomst. Bovendien kun je snel het kaf van het koren scheiden. Middels onze test weet je snel of jullie samenkomst zin zal hebben of niet en hoef je niet onnodig tijd te verspillen aan de kennismaking met iemand waarbij het tot niets leidt. Ook de anonimiteit en het feit dat je met mensen communiceert die in dezelfde boot zitten als jij maken internetontmoetingen laagdrempelig, nuttig en zinnig. Als je het nooit geprobeerd hebt, is dit de uitgelezen manier om eens op een verantwoorde en veilige manier kennis te maken met daten via het internet.

Naar boven13. Ik vind dat de Relatieklik-test mij niet goed beschrijft; hoe kan dat?
In grote lijnen zou het profiel goed moeten kloppen met hoe jij de vragen ingevuld hebt. De test is grotendeels gebaseerd op de MBTI, een van de meestgebruikte en gewaardeerde persoonlijkheidtests van de wereld. Dat betekent natuurlijk niet dat de test perfect is en zoiets ingewikkelds als een mens perfect kan weergeven. Geen enkele test kan dat. Jij bent unieker en veelzijdiger dan welke test dan ook kan omvatten. De test is allereerst gemaakt om jou meer inzicht in jezelf te geven (zodat je flexibeler met bepaalde eigenschappen van jezelf en anderen kunt omgaan) en niet om een vaststaand oordeel over jou of je gedrag te vellen.
Omdat het veel te lang zou duren om bepaalde dimensies van je persoonlijkheid heel genuanceerd en uitgebreid uit te vragen kan het zijn dat bepaalde aspecten van je Relatieklik-profiel niet helemaal overeenkomen met hoe je jezelf ziet. De persoonlijkheidstest vraagt steeds naar een keuze tussen twee bepaalde voorkeuren, en het kan zijn dat je op bepaalde voorkeursvragen niet goed kunt kiezen omdat je je in beide antwoorden wel kunt vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld veel mensen die zichzelf herkennen in zowel een introvert als extrovert persoon. Het kan dan zijn dat het profiel jou als een meer extravert beschrijft dan jij jezelf ziet. Het is ons inziens genoeg om daar rekening mee te houden en de adviezen en conclusies op dat gebied wat minder letterlijk te nemen dan op andere gebieden.
Als je het echter helemaal niet met je profiel eens bent, kun je ons een mailtje sturen met de aspecten van je profiel die je niet vindt kloppen zodat wij jou eventueel een aangepast profiel kunnen sturen.

Naar boven14. Waarom mag ik de Relatieklik-test maar één keer doen? Er is toch niks zo veranderlijk als de mens?
De onderdelen Persoonlijkheid en Relatiestijl bestaan uit twee tests die niet opnieuw kunnen worden genomen omdat je persoonlijkheid niet iets is wat je een-twee-drie kan veranderen. Bovendien geven de eerste antwoordimpulsen bij persoonlijkheidstests vaak het meest eerlijke en representatieve beeld.
Ook al denk je misschien graag dat je jezelf makkelijk zou kunnen veranderen als je wilt, uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bepaalde persoonlijke voorkeuren erg stabiel over tijd zijn en dat ze niet snel veranderen. Als je niet blij bent met bepaalde eigenschappen van jezelf dan is dat een andere kwestie. De kans is groot dat je niet blij bent met hoe je met bepaalde dingen omgaat van je persoonlijkheid. En hoe je ermee omgaat kan tot op zekere hoogte wel veranderd worden. Iemand die bijvoorbeeld erg introvert is en daarmee niet blij is, reageert heel verschillend (en krijgt andere reacties terug) dan iemand die dat ook is, maar dat van zichzelf accepteert. In de adviezensectie gaan wij hier dieper op in.
Als je de test om een of andere reden toch opnieuw wilt doen dan kun je ons een mailtje sturen met dit verzoek. Wij zullen dan de test nogmaals voor je vrijgeven waarna je opnieuw de test kan uitvoeren.

Naar boven

Veelgestelde vragen over technische kwesties en het gebruik van de website

1. Hoe kan ik mijn email-adres wijzigen?
Je kunt je email-adres wijzigen door naar het menu-item 'Mijn profiel' te gaan en daar voor de optie 'Wijzigen profiel' te kiezen.
Nu krijg je een scherm te zien met een aantal tabs waarin je verschillende gegevens kunt aanpassen. Je email-adres is te wijzigen via de eerste tab.

Naar boven2. Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?
Je kunt je wachtwoord wijzigen door naar het menu-item 'Mijn instellingen' te gaan en daar voor de optie 'Wijzigen wachtwoord' te kiezen. Nu krijg je een scherm te zien waarin je wordt gevraagd je oude wachtwoord in te vullen en tweemaal je nieuw te kiezen wachtwoord in te vullen.
Het tweemaal invullen van je nieuwe wachtwoord is bedoeld om de kans te verkleinen dat je een typefout maakt in je nieuwe wachtwoord.

Naar boven3. Ik ben mijn wachtwoord vergeten; wat nu?
Je kunt gemakkelijk je wachtwoord laten resetten door naar het menu-item 'Mijn instellingen' te gaan en daar voor de optie 'Resetten wachtwoord' te kiezen.
Nu wordt je oude wachtwoord verwijderd uit het systeem en tegelijkertijd wordt een nieuw wachtwoord aangemaakt. Dit nieuwe wachtwoord wordt naar je gemaild.
Als je dit nieuwe wachtwoord vervolgens wilt wijzigen in een voor jou makkelijk te onthouden wachtwoord dan kun je dit doen door de optie 'Wijzigen wachtwoord' te kiezen.
Als je nog niet ingelogd bent dan kun je je wachtwoord laten resetten door op de link 'Wachtwoord vergeten?' op de inlogbalk te klikken.

Naar boven4. Hoe kan ik contact met iemand leggen?
Als je een leuke of interessante persoon op de site bent tegengekomen waarmee je graag in contact zou komen dan heb je als premium lid de mogelijkheid om deze persoon een bericht of een knipoog te sturen.
Dit kun je gemakkelijk en direct doen vanuit het gevonden profiel. Bovenaan het profiel staan namelijk een aantal links waarmee je direct een knipoog of een bericht kunt versturen naar de persoon.
Voor een knipoog klik je op de link 'Stuur een knipoog'. De persoon van je keuze krijgt vervolgens een mailtje dat hij of zij een knipoog ontvangen heeft op Relatieklik.nl. Deze persoon kan vervolgens vanuit deze mail direct jouw profiel bekijken.
Een bericht versturen kun je doen door op de link 'Verstuur een bericht' te klikken. Je krijgt nu de mogelijkheid om zelf een bericht samen te stellen en dit te versturen. Deze persoon krijgt hierop een mailtje dat op Relatieklik.nl voor hem of haar een bericht is ontvangen. Deze persoon kan vervolgens vanuit deze mail direct jouw profiel bekijken en het bericht lezen.

Naar boven5. Hoe kan ik reageren op een bericht van iemand?
Als je een bericht van iemand ontvangen hebt dan kun je dat bericht via de website uitlezen. Als je ingelogd bent op de site dan kun je via de homepage op de link 'Nieuwe berichten' klikken. Je krijgt nu direct je inbox te zien met daarin het naar jou gestuurde bericht. Je kunt nu het bericht lezen door het onderwerp van het bericht aan te klikken.
In het scherm dat je nu krijgt kun je de inhoud van het bericht lezen en heb je de mogelijkheid om te antwoorden via de link 'Verstuur antwoord'.
Je kunt overigens alleen terugmailen als je een premium lidmaatschap hebt.

Naar boven6. Ik heb een knipoog ontvangen; wat doe ik daarmee?
Als je van iemand een knipoog hebt ontvangen dan betekent dat waarschijnlijk dat iemand graag heeft dat jij naar zijn of haar profiel kijkt. Je kunt dit doen door in te loggen op de site en op de homepage direct op de link 'Ontvangen knipogen' te klikken. Je krijgt nu een overzicht te zien met de knipogen die naar jou gestuurd zijn. Vanuit deze lijst kun je gemakkelijk het profiel van de zender bekijken door te klikken of op zijn of haar Relatieklik-id te klikken.

Naar boven7. Ik wil mijn profiel wijzigen, kan dat?
Je kunt je profiel voor een groot gedeelte wijzigen. De onderdelen Personalia, Gewoontes, Over jezelf, Registratie-gegevens en Foto's kun je zelf wijzigen. De onderdelen Persoonlijkheid en Relatiestijl kun je niet wijzigen (zie volgende vraag ).
Je kunt je profiel wijzigen door naar je profiel te gaan via het menu-item 'Mijn profiel' en vervolgens de op de link 'Wijzigen profiel' te klikken.

Naar boven8. Waarom kan ik de onderdelen Persoonlijkheid en Relatiestijl niet opnieuw doen?
De onderdelen Persoonlijkheid en Relatiestijl bestaan uit twee tests die niet opnieuw kunnen worden genomen omdat je persoonlijkheid niet iets is wat je een-twee-drie kan veranderen. Bovendien geven de eerste antwoordimpulsen bij persoonlijkheidstests vaak het meest eerlijke en representatieve beeld. Zie voor meer info de veelgestelde vragen over de test.
Als je de test om een of andere reden toch opnieuw wilt doen dan kun je ons een mailtje sturen met dit verzoek. Wij zullen dan de test nogmaals voor je vrijgeven waarna je opnieuw de test kan uitvoeren.

Naar boven9. Ik heb een mail ontvangen dat mijn profiel is bezocht, wat nu?
Als iemand jouw profiel bezoekt dan wordt je daarvan op de hoogte gesteld via een mailtje. Je kunt nu direct vanuit deze mail het profiel van de bezoeker inzien.
Als je geïnteresseerd bent in deze persoon dan heb je als betalend lid de mogelijkheid om deze persoon een bericht of knipoog te sturen.

Naar boven10. Ik wil geen mail meer ontvangen van Relatieklik? Hoe doe ik dat?
Je kunt gemakkelijk je email-instellingen beheren door op de link onderin alle mailtjes van Relatieklik.nl te klikken of door te klikken op 'Mijn instellingen' in het menu en vervolgens de optie 'Beheer email-instellingen' te kiezen. Je hebt nu de keus om voor ieder type bericht de mogelijkheid van het ontvangen ervan aan of uit te zetten.

Naar boven11. Ik wil niet dat andere mensen kunnen zien dat ik online ben. Hoe doe ik dat?
Hiervoor open je eerst je profiel via 'Mijn profiel' in het menu. Vervolgens klik je op 'Wijzigen profiel'. Op de eerste tab, onderaan de pagina, bestaat de mogelijkheid om deze optie 'aan' en 'uit' te zetten.

Naar boven12. Het systeem geeft aan dat mijn foto te groot is, wat moet ik doen?
Je kunt foto's aan je profiel koppelen van een bepaald maximum formaat. Dit formaat is 60Kb. Dit is ongeveer de grootte van een foto van het type jpg met een breedte van 550 pixels en een hoogte van 400 pixels. Uiteraard is de bestandsgrootte ook afhankelijk van het gebruikte kwaliteitsniveau (wat je in veel grafische programma's kunt instellen).

Naar boven13. Mijn foto ziet er niet mooi uit op de site. Hoe kan dit?
Het kan zijn dat je foto er op je eigen pc beter uitziet dan op de site. De reden hiervoor zou kunnen zijn dat de beeldgrootte van de originele foto op je pc groter is dan 550 pixels breed of 550 pixels hoog. Alle foto's worden met een maximaal beeldformaat van 550 pixels breed en 550 hoog weergegeven. Als je foto groter is dan deze afmeting dan zal het systeem dit formaat aanpassen. Dit kan ten koste gaan van de beeldkwaliteit. Dat is jammer. Probeer daarom zoveel mogelijk het maximumformaat van 550 pixels breedte aan te houden. Dan blijft de kwaliteit van je foto gewaarborgd. Een kleiner formaat foto wordt overigens niet vergroot. Dit zou de kwaliteit namelijk ook niet ten goed komen.

Naar boven14. Ik heb geen digitale foto's. Kan ik ook een echte foto naar Relatieklik.nl opsturen?
Uiteraard kan het zijn dat je alleen echte foto's hebt en geen foto digitaal ter beschikking hebt op je pc. Om een foto digitaal ter beschikking te krijgen op je pc kun je de foto inscannen of in laten scannen en daarmee digitaliseren. Dit kan tegenwoordig gemakkelijk met vrijwel alle typen scanners die er op de markt te verkrijgen zijn. Heb je geen scanner en is er niemand in je buurt die een scanner heeft dan mag je de foto ook opsturen naar ons. Wij zullen dan jouw foto's (maximaal 5) inscannen en koppelen aan je profiel. Uiteraard zullen we jouw originele foto's ook weer naar je terugsturen. Als je gebruik wilt maken van onze scanservice dan kun je je foto's opsturen via de post naar: Relatieklik.nl Buziaulaan 28 1948 AK BEVERWIJK
Vermeld bij je foto's duidelijk je loginnaam en het adres waarnaar we de originele foto's terug moeten sturen.
Let op: deze service is alleen voor betalende leden.

Naar boven15. Ik heb een technisch probleem op de website ontdekt. Wat nu?

Wij betreuren het zeer als je een technische fout hebt gevonden op de website. Zeker als dat je belemmert in een of meerdere functionaliteiten die we aanbieden. Graag horen we van je welke fout er is opgetreden. Je kunt hiervoor gebruik maken van het volgende formulier... Vul dit formulier zo compleet mogelijk in dan kunnen we jouw probleem snel oplossen. Bij voorbaat dank voor je melding!

Naar boven16. Ik probeer een betaling via de website te doen, maar dit geeft een technisch probleem. Wat nu?
Wij betreuren het zeer als je een technische fout hebt gevonden op de website. Graag horen we van je welke fout er is opgetreden. Wij maken gebruik van een externe partij voor de afhandeling van de betalingen op onze website. Het kan zijn dat daar een foutje is opgetreden waardoor je de betaling niet goed kunt afwikkelen. Als dit het geval is dan zou het kunnen zijn dat het probleem op een later tijdstip is verholpen en dat je de betaling verder kunt afronden. Als je twijfelt over de oorzaak van het probleem of twijfel hebt over de afwikkeling van je betaling dan kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen via info@relatieklik.nl of gebruik maken van ons contactformulier. Klik hiervoor op de link 'contact' bovenaan de website.
Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van een andere betaalwijze. Je mag ook gebruik maken van de mogelijkheid van een eenmalige machtiging of het bedrag overschrijven op onze rekening. Als je kiest voor dat laatste, vermeld dan even je ‘loginnaam’ bij je overschrijving. Als het bedrag op onze rekening staat zullen we je direct toegang geven tot de uitgebreide functionaliteiten van een betalend lid. Uiteraard stellen we je hiervan op de hoogte via een mail.

Naar boven17. Ik heb een vraag die niet in deze lijst staat.
Je kunt je vragen altijd mailen naar info@relatieklik.nl of gebruik maken van de link 'contact' bovenaan de pagina. We zullen zo snel mogelijk je vraag beantwoorden.

Naar boven


RelatieKlik is een volkomen gratis liefsdesportal en tevens 100% gratis datingsite. Je kunt gratis daten en veel leren over online dating. We geven je vele tips over online dating. Ook vertellen we op een eerlijke manier over de gevaren van dating via een website. Onze relatiepsycholoog staat garant voor informatie en kennis op het gebied van relatiebemiddeling. Omdat we een 100% gratis datingsite zijn kunnen we open en eerlijk zijn.