Gratis dating en online relatiebemiddeling
Gratis dating en online relatiebemiddeling
Gratis dating en online relatiebemiddeling

Sinds november 2006

leden
online100% Gratis dating

  Gebruikersnaam 
Wachtwoord 
Wachtwoord vergeten?

Met de huidige kredietcrisis in het vizier ben ik minder snel geneigd te betalen voor een datingsite?

Ja

Nee

Weet niet


Vorige enquêtesMaak wat van je profiel!

Tips voor een goed profiel
De eerste indruk werkt op een ontmoetingsite natuurlijk heel anders dan in het ‘wild’. Een excentrieke vriendin van ons die in het echt nogal wat mannen afschrikt door haar directe en overdonderende benadering heeft op het web een heel andere uitstraling en heel wat meer succes. Is dat oneerlijk omdat ze zichzelf niet is? Wij denken van niet. Omdat ze online haar unieke zelf op een stap voor stap-manier aan een geïnteresseerde kan inleiden wordt deze niet afgeschrokken als hij haar daarna in het echt tegenkomt. Uit haar jarenlange online dating-ervaring kunnen we een aantal goede profieltips distilleren.

Laat een representatieve maar leuke foto van jezelf zien
Sommige online daters zijn tegen het gebruik van een foto omdat ze menen dat het om de inhoud gaat. Dat is onzin, vindt onze vriendin. Het gaat om het hele pakket en als iemand zijn foto niet laat zien kan je al snel denken dat de iemand zich voor zichzelf schaamt of iets wil verbergen - ook al hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Zelfs als je niet moeders mooiste bent vindt loont het toch meer om een eerlijke foto van jezelf te laten zien. Veel mensen hebben ideeën over hun uiterlijk die niet overeenkomen met hoe anderen hen zien en hoe cliché ook; je wilt het liefst dat iemand je accepteert zoals je bent.

Wees jezelf... op je best!

Veel mensen denken dat ze op hun profiel overdreven positief moeten zijn om een ander voor zich te laten interesseren. Mensen kijken daar over het algemeen doorheen, gelukkig maar. Zij weten ook wel dat anderen net als zijzelf mindere, nare en ongelukkigere kanten heeft. Andere mensen waarderen het over het algemeen als je persoonlijk bent en dicht bij jezelf weet te blijven. Er zijn veel manieren om jezelf te zijn zonder een slechte indruk te maken.

Probeer een beetje persoonlijk te zijn
Een standaard beschrijving als ‘ Ik zou graag iemand ontmoeten om samen mee te reizen’ is veel minder zeggend als: ‘ Ik kom net terug uit Guatemala en heb het reisvirus weer helemaal te pakken. Deze winter wil ik naar Zuidoost-Azie dus als je snel bent kun je misschien mee.’ Het belangrijkste is dat het echt iets over jezelf zegt zonder direct te negatief of te veeleisend te lijken. Mensen krijgen eerder positieve gevoelens bij een persoonlijke beschrijving en voelen zich eerder geroepen op je te reageren.

Houd het kort en relevant, het gaat om een introductie
Je zelfgeschreven profiel moet een korte introductie van jouw persoon geven. Alle ins en outs kun je beter bewaren voor als iemand jou echt wil leren kennen.

Zeg wat je WEL zoekt in plaats van wat je NIET zoekt
Veel mensen weten perfect wat ze niet willen, maar vinden het moeilijker om te zeggen wat ze wel willen. Als jij zo iemand bent, probeer dat dan om te draaien. Dat is redelijk makkelijk te leren en het maakt jouw wereld –zonder overdrijven – tot een mooiere plek. Als je kijkt naar wat je wel wilt zul je het eerder vinden dan dat je je aandacht richt op wat je niet wilt – Denk nu NIET aan een aantrekkelijke persoon die jou over je knie aait!
In plaats van zeggen dat je ‘niet weer een vrouw wilt die zich niet kan binden’ kun je bijvoorbeeld beter vragen om ‘een goedgehumeurde vrouw die van leuk gezelschap houdt’.

Wees niet bang om je mindere kanten te laten zien
Op bovenstaande tips afgaande zou je misschien denken dat wij propageren dat je vooral niet te negatief moet overkomen. En dat terwijl jij je in het echt eigenlijk helemaal niet zo positief en fleurig voelt, een sterk ochtendhumeur hebt, verslaafd bent aan junkfood en sigaretten, en bovendien wat lui bent. In dat geval: so be it. Je hoeft nergens mee te koop te lopen, maar mensen waarderen eerlijkheid over het algemeen meer dan dat je een onrealistisch positief profiel neerzet. Nogmaals: er zijn veel manieren om jezelf te zijn. En die zijn op de lange termijn allemaal aantrekkelijker dan de schijn van een onwaarachtig perfect profiel.

De andere kant: probeer niet te eerlijk te zijn
Mensen waarderen zelfrelativering en eerlijkheid, maar teveel eerlijkheid wordt over het algemeen niet als positief ervaren. Teveel van jezelf laten zien terwijl iemand daar nog niet om gevraagd heeft kan snel egocentrisch, zelfverdedigend en zelfs vijandig overkomen. Ook al bedoel je dat helemaal niet zo. Ook sterke overtuigingen over leven, politiek of anderzijds worden minder gewaardeerd binnen de context van een eerste indruk. Wacht daarmee tot een later stadium.

Humor is leuk, maar overdrijf het niet
Sommige profielen staan vol grappig bedoelde opmerkingen. Waarschijnlijk met als doel om niet te serieus over te komen en vooral te laten zien dat iemand NIET ECHT wanhopig op zoek is.
Als je een goed gevoel voor humor hebt is dat een grote pre, maar gebruik het met mate. Een beetje luchtigheid, relativering en zelfspot kan wonderen doen voor de sfeer, maar als je er één grote grap van wilt maken, dan wordt het ook één grote grap. Je wordt verder niet serieus genomen.

Probeer taalvautu in je profiel te voorkomen
Het lijkt misschien oppervlakkig, maar profielen met veel spelfouten worden minder serieus genomen dan goed geschreven profielen. Als je iemand niet persoonlijk kent kan een slordige tekst vol rare spelfouten en gekke zinnen al snel wat knullig of ongeïnteresseerd overkomen. Als spelling niet je sterkste kant is laat dan iemand je profiel kort bekijken en corrigeren.

Heb je nog een goede tip voor een krachtig profiel? Mail het ons hier.

Terug naar algemene tips en adviezen
RelatieKlik is een volkomen gratis liefsdesportal en tevens 100% gratis datingsite. Je kunt gratis daten en veel leren over online dating. We geven je vele tips over online dating. Ook vertellen we op een eerlijke manier over de gevaren van dating via een website. Onze relatiepsycholoog staat garant voor informatie en kennis op het gebied van relatiebemiddeling. Omdat we een 100% gratis datingsite zijn kunnen we open en eerlijk zijn.