Gratis dating en online relatiebemiddeling
Gratis dating en online relatiebemiddeling
Gratis dating en online relatiebemiddeling

Sinds november 2006

leden
online100% Gratis dating

  Gebruikersnaam 
Wachtwoord 
Wachtwoord vergeten?

Met de huidige kredietcrisis in het vizier ben ik minder snel geneigd te betalen voor een datingsite?

Ja

Nee

Weet niet


Vorige enquêtesPersoonlijke problemen in het algemeen

Je kunt er wat aan doen
Psychologische problemen bestaan er in ontelbare vormen en manieren. Desondanks is er een gemene deler die zo overduidelijk is dat we het vaak over het hoofd zien: er moet iemand zijn die het probleem (actief) in stand houdt. Cru gezegd: als je ergens geen probleem van maakt, dan bestaat het niet. Problemen zijn nu eenmaal geen concrete feitelijke zaken (zoals de stoel waar je nu op zit ), maar worden nader beschouwd telkens weer opnieuw in jou opgeroepen door een bepaalde situatie of context. Ze staan niet op zichzelf maar bestaan uit jouw reactie op een bepaalde situatie.

Net zoals iemand met een spinnenfobie bij de aanblik van een spin telkens opnieuw dezelfde reactie krijgt. Of een ander die bij het ontmoeten van een aantrekkelijk persoon begint te stamelen. Hoe genant of pijnlijk dit voor de betrokkenen ook is, het feit dat dit 'probleem' geen concreet feit is, maar een psychologische reactie geeft aanleiding tot goed nieuws:

Er is iets aan te doen!

Zelfs al loop je voor je gevoel al je hele leven tegen dezelfde problemen aan en heb je al van alles geprobeerd; je hebt nog niet datgene gedaan wat wel werkt.

In veel gevallen is juist de zogenaamde gezochte oplossing het probleem. Dat is duidelijk te zien bij de persoon die vindt dat hij 'moet onstpannen.' Moeten en onstpannen gaan nou eenmaal niet goed samen. Precies zo werkt dat natuurlijk ook voor veel sociale problemen. Iemand die koste wat koste goed wil overkomen, zal in tegendeel erg ongemakkelijk beginnen te worden. Ook op meer ingewikkelde manieren werken dit soort vicieuze processen door en zorgen ze voor problemen waarbij 'de lijder' van het probleem door de bomen het bos niet meer ziet.

Vaak hoef je dus helemaal niks te doen, behalve eerst accepteren dat het is zoals het is. Misschien is dit een open deur voor je, en heeft dat inzicht je nooit van bijvoorbeeld je verlegenheid of faalangst afgeholpen. En dat klopt: inzicht zonder daadwerkelijk iets te doen verandert je leven niet. Je zult zien dat als je bijvoorbeeld bepaalde oefeningen serieus doet je langzamerhand invloed leert uitoefenen op zelfs de meest hardnekkige problemen en gewoontes. De oplossingen klinken soms tegenovergesteld van wat je zou verwachten, en soms niet. In elk geval hopen we dat je beseft dat en doorkrijgt hoe je soms meer kunt doen dan je dacht, en soms juist minder. De snelste manier om dingen te veranderen is door dingen anders te gaan doen.

Terug naar specifieke problemen


RelatieKlik is een volkomen gratis liefsdesportal en tevens 100% gratis datingsite. Je kunt gratis daten en veel leren over online dating. We geven je vele tips over online dating. Ook vertellen we op een eerlijke manier over de gevaren van dating via een website. Onze relatiepsycholoog staat garant voor informatie en kennis op het gebied van relatiebemiddeling. Omdat we een 100% gratis datingsite zijn kunnen we open en eerlijk zijn.