Gratis dating en online relatiebemiddeling
Gratis dating en online relatiebemiddeling
Gratis dating en online relatiebemiddeling

Sinds november 2006

leden
online100% Gratis dating

  Gebruikersnaam 
Wachtwoord 
Wachtwoord vergeten?

Met de huidige kredietcrisis in het vizier ben ik minder snel geneigd te betalen voor een datingsite?

Ja

Nee

Weet niet


Vorige enquêtesPersbericht: Unieke matchingprocedure koppelt liefdeszoekers

Beverwijk, 3 januari 2007

Unieke matchingprocedure koppelt liefdeszoekers
Relatieklik.nl nieuwe speler in online datingwereld

BEVERWIJK- Relatieklik is een nieuwe datingsite die liefdezoekers op een speelse wijze koppelt middels een persoonlijkheids- en relatietest. Een alternatief concept in de jungle van de online ontmoetingsplekken.


Anderhalf jaar geleden hadden old buddies Koen Kastermans (33) en Marcelino Lopez (32) echt niet gedacht dat zij samen ooit een bedrijf zouden runnen. Toen wisten ze nog niet dat ze hun totaal verschillende ambities op een ideale manier zouden kunnen bundelen. Op het eerste gezicht zou je niet eens denken dat de heren bevriend zijn. Kastermans, het type hardwerkende jasjedasje internetjup en familieman, lijkt in de verste verte niet op zijn creatieve rechterhand. Lopez, meer het vrijbuiterstype, beaamt: "Het was een onverwacht toevallige, maar logische stap om samen een relatiebemiddelingsite te maken." Kastermans is webprogrammeur en ondernemer, Lopez relatiepsycholoog en journalist. Allebei ervaren en bedreven in wat ze doen. "En daarmee heb je eigenlijk alle elementen in huis", vult Kastermans aan.

Kastermans, die als internetondernemer al jarenlang droomt van een gezond eigen internetbedrijf zag een kans toen hij een datingsite met een relatietest te koop zag staan. Hij vroeg Lopez om er vanuit zijn achtergrond naar te kijken en een eerlijk oordeel te geven. Na een van hun gezamenlijke kitesurfsessies blufte Lopez dat hij het wel beter zou kunnen. Een veelbelovende uitspraak, die de start van een heel zwaar en intensief jaar inluidde. Naast hun bestaande banen staken ze al hun vrije tijd in het ontwikkelen van Relatieklik; een site die zoekers naar liefde door middel van een speciaal ontwikkelde relatie- en persoonlijkheidstest samen moet brengen. Kastermans: "Er kwam zoveel meer bij kijken dan we ons ooit hadden kunnen realiseren. Maar door onze goede chemie hebben we in korte tijd bergen kunnen verzetten en een vrij uniek product kunnen planten.’

Wat is er dan zo uniek? Lopez die als psycholoog afstudeerde op het onderwerp relatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam, ontwikkelde na veel eigen onderzoek en discussies met deskundigen een relatietest volgens de laatste wetenschappelijke bevindingen. Resultaat is een matchmodule die leden aan elkaar koppelt door middel van sociaal-demografische gegevens, wederzijds kloppende relatieverwachtingen en persoonlijkheid. Hoewel de site zich nog in de fase bevindt dat er vooral leden geworven moeten worden (en daarom gratis is), gaat het de goede kant op en heeft de site al een hoop blije stelletjes voortgebracht. Nu twee maanden online heeft Relatieklik zo’n 8.000 leden. In de tussentijd hebben de mannen het geheel goed kunnen stroomlijnen en finetunen. Kastermans: "Moet ook wel, want vanaf 1 maart hopen we geld te kunnen verdienen aan de site. Je kunt niet alleen van de liefde leven."

"En dat wordt heel spannend", verzucht Kastermans, "De meeste mensen worden erg achterdochtig als het op betalen voor datingsites aankomt en zullen er niet snel geld voor over hebben. Terecht overigens, er is heel veel aanbod, maar over het algemeen bar weinig service, kwaliteit en controle. Bovendien kom je er als beginnende site moeilijk tussen met grote spelers als Relatieplanet, Parship, Lexa en anderen, terwijl we in kwalitatieve zin meer hebben te bieden. Die concurrentie is moordend, dat hebben we aan den lijve ondervonden. We hebben nu zelfs een geschil met de populaire site Speurders omdat ze een getekend contract met ons hebben verbroken. Het bleek dat ze met Relatieplanet hadden afgesproken dat alleen zij op Speurders mochten adverteren. Niet eerlijk concurrerende sites, zeker niet als het een net beginnende site met beperkt budget is."

De grootste concurrent is echter Parship, die zichzelf ten onrechte als de enige site presenteert met persoonlijkheidstest. Lopez: "We krijgen vaak de kritiek dat we teveel op ze lijken, maar dat is slechts aan de oppervlakte. We gebruiken dezelfde kleuren en een match-test, daar houdt de gelijkenis op. Ik denk dat onze test meer up-to-date is met betrekking tot wetenschappelijke ontwikkelingen en je hebt bij ons veel meer de regie zelf in handen. Een test is namelijk geen orakel die kan bepalen wie bij je past. En dat stralen zij wel een beetje uit. Zij maken claims die niet worden ondersteund door onderzoek over relaties en persoonlijkheid. Maar goed, ik wil niet zeurderig overkomen, iedereen mag dat voor zichzelf uittesten."

"Zij hebben in ieder geval wel genoeg mensen om aan elkaar voor te stellen," gaat Koen door. "En dat is het meest belangrijk. Daar werken wij nu hard aan bezig en het gaat goed. Onze hoop is dat wij door er kwalitatief uit te springen en constant service te blijven bieden onze plek verdienen in de ondoorzichtige online datingjungle. Als we eenmaal genoeg leden hebben dan is Relatieklik.nl een van de beste relatiesites die je op het web zult vinden. Dat denk ik echt. Vanmorgen kreeg ik een belletje van een oude vriend van mij, een aartsscepticus die al een paar jaar verstokt vrijgezel was. Van grootste criticus is hij nu onze grootste fan geworden; hij is verliefd geworden op een vriendin van me. Die heeft hij onlangs pas via de site leren kennen omdat ze aan elkaar gematcht werden. Het klikte in het echt ook en volgende week komen ze samen bij mij thuis eten. Meer bewijs hoef ik eigenlijk niet..."


RelatieKlik is een volkomen gratis liefsdesportal en tevens 100% gratis datingsite. Je kunt gratis daten en veel leren over online dating. We geven je vele tips over online dating. Ook vertellen we op een eerlijke manier over de gevaren van dating via een website. Onze relatiepsycholoog staat garant voor informatie en kennis op het gebied van relatiebemiddeling. Omdat we een 100% gratis datingsite zijn kunnen we open en eerlijk zijn.