Gratis dating en online relatiebemiddeling
Gratis dating en online relatiebemiddeling
Gratis dating en online relatiebemiddeling

Sinds november 2006

leden
online



100% Gratis dating

  Gebruikersnaam 
Wachtwoord 
Wachtwoord vergeten?





Met de huidige kredietcrisis in het vizier ben ik minder snel geneigd te betalen voor een datingsite?

Ja

Nee

Weet niet


Vorige enquêtes



Goed contact leggen?

De ongeschreven regels van goed contact
Wij willen je natuurlijk niet voorschrijven hoe je contact maakt met andere leden, maar een paar simpele algemene tips en adviezen kunnen voor iedereen nuttig zijn. Of om meer vruchten van je communicatie te plukken of gewoon uit respect voor de ander.

Bouw het rustig op
De meeste mensen vinden het, net als in het echte leven, fijn om de band rustig op te bouwen. Te snel intiem worden, door bijvoorbeeld in de eerste mail hele directe intieme vragen te stellen of af te sluiten met kusjes of knuffels is voor veel mensen te veel van het goede. Dat werkt meestal averechts. Je kent diegene nog helemaal niet, dus begin liever door meer algemene vragen te stellen of jezelf voor te stellen.

Probeer je aan de ander aan te passen
Stuur niet iedereen hetzelfde bericht, maar verdiep je in iemands profiel voordat je iemand mailt. Wat voor gevoel spreekt er uit dat profiel, wat viel je op enzovoort. Het voor de ontvanger veel leuker een speciaal aan hem of haar bericht te ontvangen.

Wees niet dwingend
Probeer niet dwingend over te komen. Mensen voelen zich niet geroepen iets van zich te laten horen door zinnen als: ‘mail me terug’, ‘laat wat van je horen’, je moet me zeggen waar je woont’, ‘wees dapper en mail me’. Zelfs al bedoel je het niet dwingend, het geschreven woord kan heel anders overkomen dan hoe je iets zou zeggen. Houd daar rekening mee en vraag je af hoe jouw bericht kan overkomen.

Vermeit taalfoutu en slorhrdighede
Het klinkt misschien oppervlakkig, maar veel mensen reageren niet positief op spelfouten of verkeerd taalgebruik. Het geeft geen positieve eerste indruk. De ontvanger kan het ten onrechte interpreteren als onverschilligheid of dommigheid. Vooral in de eerste mails is het goed om daar extra aandacht aan te schenken. Misschien heb je iemand in de buurt die jouw teksten kunnen corrigeren? Als je dyslexie hebt is het ook moeilijk een foutloze boodschap te schrijven, maar je kunt het wel van tevoren melden bijvoorbeeld. De meeste mensen zullen daarvoor begrip hebben.

Wees beleefd en respectvol in je afwijzing

Op Relatieklik willen wij een veilige en betrouwbare sfeer creëren, maar dat kan alleen als jij met ons meedoet. Daarom vragen we je vriendelijk om andere leden, ook als je verder geen contact wenst, met respect te behandelen. Als iemand je niet aanstaat (maar verder niet oneerbaar of onvriendelijk tegen je doet) is dat geen reden om diegene te beledigen of onbeleefd af te kappen. Je kunt een contact op vriendelijke manier afhouden en diegene zelfs succes wensen met zijn of haar verdere zoektocht. Het is een kleine moeite en de stemming blijft er goed door.

Je kunt op z’n minst even iets van je laten horen
Als iemand interesse in jou toont, dan is dat een compliment. Zelfs als je niet met diegene in contact wilt treden kun je op z’n minst vriendelijk laten weten dat je er verder niet in geïnteresseerd bent. Voor de ander is dat veel fijner dan helemaal niks te horen. Op die manier gun je het de ander ook om met een goed zelfgevoel een ander contact aan te gaan.

Meld het ons als iemand je onheus behandelt
Als iemand echt vervelend is, is het natuurlijk een ander verhaal. In plaats van dat je met diegene een ruzie over de mail aangaat, kun je het beste ons waarschuwen zodat wij gepaste actie kunnen ondernemen.

Klik hier om terug te gaan










RelatieKlik is een volkomen gratis liefsdesportal en tevens 100% gratis datingsite. Je kunt gratis daten en veel leren over online dating. We geven je vele tips over online dating. Ook vertellen we op een eerlijke manier over de gevaren van dating via een website. Onze relatiepsycholoog staat garant voor informatie en kennis op het gebied van relatiebemiddeling. Omdat we een 100% gratis datingsite zijn kunnen we open en eerlijk zijn.