Gratis dating en online relatiebemiddeling
Gratis dating en online relatiebemiddeling
Gratis dating en online relatiebemiddeling

Sinds november 2006

leden
online100% Gratis dating

  Gebruikersnaam 
Wachtwoord 
Wachtwoord vergeten?

Met de huidige kredietcrisis in het vizier ben ik minder snel geneigd te betalen voor een datingsite?

Ja

Nee

Weet niet


Vorige enquêtesOnrealistische verwachtingen saboteren de liefde

Geloof het of niet, bij RelatieKlik willen we eerlijk zijn. Dat is geen borstklopperij. Doordat we gratis zijn hoeven we jou en andere leden niet te lokken met commerciële prietpraat over hoe ‘gegarandeerd’ jij je partner wel niet bij ons zult vinden als je lid wordt en betaalt. We krijgen af en toe openhartige mailtjes van mensen die zijn teleurgesteld in het fenomeen online daten. En nu we een dik half jaar online zijn hebben we een idee hoe dit komt.

Hieronder een aantal adviezen om onrealistische verwachtingen bij te stellen en meer uit je ontmoetingen te halen.

Probeer wat te doen aan het gevoel dat je niet compleet bent zonder relatie
Sommige mensen voelen zich niet compleet als ze niet in een relatie zitten. Veel mensen voelen pas dat ze bestaan als ze lief en leed met iemand kunnen delen. Hierdoor zullen ze zich zelfs aan mensen vastklampen die helemaal niet bij ze passen of die hen slecht behandelen. We veroordelen het niet, maar het staat wel echt relatiegeluk in de weg als je je aan de eerste de beste Klaas of Katrien vastklampt die voorbijkomt. Heb vertrouwen en ...

Vergeet niet om het leven in je ‘eentje’ leuk en interessant te maken
Verdiep je bijvoorbeeld wat meer in vrienden, steek wat meer tijd in oude hobby's en interesses, ga vaker naar de sportschool, probeer eens wat (nieuwe) vaardigheden te ontwikkelen die je interessant lijken.

Zie online dating niet als dé oplossing voor eenzaamheid of behoefte aan een partner
Zie het - naast de vereniging waar je lid van bent, de vakanties die je maakt of voor mijn part de supermarkt die je bezoekt - als een van de vele mogelijkheden om mensen te ontmoeten. De wereld is gelukkig veel groter dan je computer.

Verwacht geen ‘spectaculaire’ ontmoetingen, maar sta er wel voor open
Als je realistische verwachtingen koestert zal dit je helpen niet teleurgesteld te raken en kun je meer uit je online- en offline-ontmoetingen halen. Probeer plezier te beleven aan het dating-gebeuren door het leuke ervan in te zien en niet teveel op resultaten gericht te zijn. Plezier zorgt voor leuke en prettige ontmoetingen.

Probeer te leren van je ontmoetingen en relaties, hoe kort en vluchtig ze ook zijn
Elke ontmoeting, liefde of relatie leert je iets over jezelf. En dat is geen zweverige prietpraat, dat is een feit. In plaats van teleurgesteld of cynisch te raken, de ander te ‘vervloeken’, of jezelf terug te trekken kun je daar je voordeel mee doen. In plaats van zeggen ‘zie je wel, weer mislukt, het is gewoon niet voor mij bestemd’ kun je ook actief kijken hoe het de volgende keer anders kan. Veel artikelen bij de helpende hand kunnen jou verder in de juiste richting helpen.

Ook al ben je honderd keer op je plaat gegaan in de liefde, dat betekent niet dat de volgende keer het weer zal gebeuren, tenzij... je dat al verwacht
Mensen trekken regelmatig onterechte en gevaarlijke conclusies uit hun ervaringen. Op het moment dat je een conclusie trekt, stop je met nadenken en leren. Dan accepteer je iets als ‘onveranderlijke waarheid’. Wat je dan vergeet is dat het vooral waar is omdat jij het denkt. Als je een aantal keer wordt afgewezen kun je denken ‘dat je toch niet veel waard bent en dat je de volgende keer ook weer wordt afgewezen’. Dan is die kans inderdaad groot. Als je een aantal ‘foute mannen’ achter elkaar hebt ontmoet kun je onterecht denken dat alle mannen eigenlijk zo zijn. Als je leert te zien dat een glas dat half leeg ook half vol is kun je jezelf ook op andere fronten verbazen...


RelatieKlik is een volkomen gratis liefsdesportal en tevens 100% gratis datingsite. Je kunt gratis daten en veel leren over online dating. We geven je vele tips over online dating. Ook vertellen we op een eerlijke manier over de gevaren van dating via een website. Onze relatiepsycholoog staat garant voor informatie en kennis op het gebied van relatiebemiddeling. Omdat we een 100% gratis datingsite zijn kunnen we open en eerlijk zijn.