Gratis dating en online relatiebemiddeling
Gratis dating en online relatiebemiddeling
Gratis dating en online relatiebemiddeling

Sinds november 2006

leden
online100% Gratis dating

  Gebruikersnaam 
Wachtwoord 
Wachtwoord vergeten?

Met de huidige kredietcrisis in het vizier ben ik minder snel geneigd te betalen voor een datingsite?

Ja

Nee

Weet niet


Vorige enquêtesBen jij de moeite waard om te leren kennen?

Ben jij de moeite waard om te leren kennen?
Ik ken je niet persoonlijk, maar ik verwacht dat jij je bij ons hebt aangemeld omdat je graag iemand wilt leren kennen met wie je de leuke en minder leuke dingen des levens wilt kunnen delen. Daar ga ik even vanuit.

Of je dat hier ook echt zult vinden hangt grofweg van een paar factoren af. Natuurlijk of er geschikte partners voor je bij zijn. Daarnaast of je vertrouwen hebt dat het ook zal lukken. Als je jezelf de moeite waard vindt, oprecht geïnteresseerd bent in anderen en er goede omgangregels op nahoudt verwacht ik dat je een heel eind kunt komen.

In de praktijk kom ik echter nog heel vaak alleenstaanden tegen die bewust of onbewust denken dat ze single zijn omdat ze niet echt de moeite waard zijn. En daar zitten hele leuke, aardige, succesvolle en aantrekkelijke mensen tussen.

Deze bescheiden mensen denken vaak dat het hebben van een leuke relatie of succes in het leven afhangt van zaken waar het henzelf aan ontbreekt. Een goede vriendin verwoordde het op een mistroostige maandagmorgen nogal heftig:

‘Of je bent fysiek aantrekkelijk, intelligent en grappig of succesvol en rijk, anders is het een behoorlijke klus een leuke partner te vinden of überhaupt gelukkig te zijn. Ik ben het allemaal niet.’

Onze vriendin, die overigens best grappig, intelligent, aantrekkelijk en succesvol is, gaat gebukt onder een pessimistisch wereldbeeld. Na een aantal nare ervaringen uit het verleden denkt ze dat dit nou eenmaal de ‘harde werkelijkheid’ is waaraan ze zich liever niet nog een keer stoot. Als het aan haar ligt doet ze geeneens moeite meer.

Veel mensen schrijven zich, net zoals zij, in op een datingsite met als achterliggende gedachte: ‘Ik ben niet echt bijzonder, maar misschien heb ik geluk en vind iemand me toch leuk. Ik moet het op zijn minst proberen.’

Als jij er ook zo over denkt dan hoef je je daar niet voor te schamen. Het komt veel vaker voor dan je denkt. De meeste mensen zullen dit soort gedachten niet snel aan de grote klok hangen. Als je iemand bent die veel tv kijkt en bladen leest en jezelf vergelijkt met die standaard dan kun je al snel denken dat er van alles aan je ontbreekt. Het probleem hierbij is: wat je denkt wordt waarheid. Als je denkt dat je een suffe sul bent, dan zul je ook zo gedragen en anderen zullen je aldus behandelen.

Wat kun je doen als je aan een dergelijke gedachten lijdt? Proberen ze te ontkennen? Lukt niet. Geforceerd andere dingen denken ook niet. Ik ga je daarom niet lastig vallen met tips hoe je zelfverzekerd of onkwetsbaar kunt worden. Ik zal je niet vragen in de spiegel te kijken en te herhalen hoe ‘leuk en aantrekkelijk je wel niet bent’ als je daar zelf niet van overtuigd bent.

Wel wil ik je één hele simpele vraag stellen. Een vraag waarop je het antwoord niet verbaal moet geven, maar waarop je het antwoord kunt leren ‘voelen’. Als je het begint te voelen zul je je ook anders gaan gedragen net als de mensen om je heen. Heel vreemd.

Ik hoop dat je van deze vraag de belangrijkste vraag van komende maand kunt maken. De vraag die alles omdraait. In allerlei uiteenlopende situaties hoop ik dat je jezelf deze vraag weer zult stellen. Als je in de supermarkt staat naast een leuke vrouw of man. Als iemand je kortaf behandelt. Als iemand je meevraagt naar een feestje. Als iemand z’n boodschappentas laat vallen, enzovoort.

De vraag is...

Klik hier


RelatieKlik is een volkomen gratis liefsdesportal en tevens 100% gratis datingsite. Je kunt gratis daten en veel leren over online dating. We geven je vele tips over online dating. Ook vertellen we op een eerlijke manier over de gevaren van dating via een website. Onze relatiepsycholoog staat garant voor informatie en kennis op het gebied van relatiebemiddeling. Omdat we een 100% gratis datingsite zijn kunnen we open en eerlijk zijn.