Gratis online dating &
relatiebemiddeling
Relatieklik-Knuz-singlesagenda

Terug naar de agenda

Evenement/feestWandeltocht Kasteel de Haar en Hollandse Kade
Voorverkoop0 euro
Prijs aan de kassa0 euro
Datum23 - juni - 2007
Tijdvan 10:45 tot 18:00
PlaatsNS Vleuten
Maximale deelname11 personen
Deelname vooralle leeftijden
ContactpersoonRuben Piek
E-mailinfo@weekendhike.nl
Telefoon-
OrganisatieDe Wandelsite
Websitewww.dewandelsite.nl
Over het feest/evenement
Landgoed Haarzuilens ligt in een cultuurhistorisch en archeologisch waardevol gebied. We beginnen de wandeling in Vleuten door een landelijke omgeving en langs het Middeleeuws dorp Haarzuilens richting Kasteel de Haar, het meest romantische kasteel van Nederland!

Hier komen we terecht in een wondere wereld: een oogstrelende oase van schoonheid en rust. Het unieke complex spreekt tot ieders verbeelding. Dat geldt zowel voor het gebouw en de indrukwekkende collectie kunstschatten die het herbergt, als voor de prachtige omgeving waarin het kasteel is gelegen, met uitgestrekte landschapsparken en weelderige tuinen. Het kasteel is een even fascinerende als curieuze mengeling van middeleeuwse sfeer en laat 19de eeuwse moderne luxe. Dit uitzonderlijke samenspel hangt nauw samen met de interessante ontstaansgeschiedenis: de oorsprong dateert in de 16-eeuw, toen een omrgrachte 14de eeuwse hoeve zich tot een kasteel met 3 ronde en 4 vierkante torens ontwikkelde. Architect P. Cuypers heeft in opdracht van De Rothschild familie de 19de eeuw ru´ne die over was van het kasteel omgetoverd tot een feeŰrieke sprookjesslot met een park die zoveel verschillende boomsoorten telt dat we bijna van een arboretum mogen spreken! Qua interieur werd het kasteel ingericht met wandtapijten, antieke meubels, schilderijen, porselein enz... De rondleiding met gids is zeer boeiend!

Na het bezoek aan het kasteel duiken we de uitgestrektheid en stilte van het weidse veenweidegebied. We komen langs de Hollanse kade en lage dijken. Vanaf de kade krijgen we goed zicht op het rijke vogel leven dat de polders herbergt, echte weidevogels! Na het stiltegebied doorgetrokken te zijn, kunnen we in Kamerik even bijkomen, een leuk plaatsje met een historisch centrum. Indien we gelijk doorwandelen naar Woerden is het in het centrum ook goed toeven daar!

Als u nog niet eerder mee geweest bent met De Wandelsite dan kunt u 2x gratis mee om het uit te proberen.

Voor meer informatie en opgave: De Wandelsite.


Ontvang meer reacties op je profiel!

Alle foto's op een rij.
Relatieklik is een 100% gratis datingsite met matchtest, chat en weblog van een psycholoog. We reviewen alle profielen dagelijks. Op het blog vind je handige artikelen over de psychologie achter daten, communicatie, partnerkeuze, langdurige relaties, seks en geluk.