Gratis online dating &
relatiebemiddeling
Relatieklik-Knuz-singlesagenda

Terug naar de agenda

Evenement/feestLang wandelweekend Drenthe in plaggenhutten
Voorverkoop67,50 euro
Prijs aan de kassa67,50 euro
Datum7 - september - 2007
Tijdvan 20:00 tot 00:00
PlaatsAnsen (Drenthe)
Maximale deelname11 personen
Deelname voor20-40 jaar
ContactpersoonRuben Piek
E-mailinfo@weekendhike.nl
Telefoon-
OrganisatieWeekendhike (20-40 jaar)
Websitewww.weekendhike.nl
Over het feest/evenement
Dit keer een weekend met overnachting in sfeervolle plaggehutten vlakbij de bruisende plaats Dwingeloo met een historische brink.

We verzamelen op vrijdagavond om 20.00 uur bij de plaggenhutten op de camping.

Tijdens dit lange weekend in mooi Drenthe zullen we een ongekend gevoel van rust en ruimte ervaren. We volgen een bijzonder mooi gedeelte van het Drenthepad door uitgestrekte bossen, heidevelden van Nationaal park Dwingerlderveld (met bloeiende heide in September) en weiden. We kruisen vaarten en wandelen langs zacht meanderende stromen en passeren euwenoude grafheuvels. We zullen 2 etappes van LAW Drenthepad volgen en eventueel met auto s pendelen voor het vervoer:

Zaterdag: Dwingeloo - Havelte (Darp): ca. 20 km
Vandaag doorkruisen we de prachtige Dwingeloose heide en laten we de bewoonde wereld ver achter ons...Dit is het grootste Drenthse natuurreservaat, met naast de bekende paarse bloeiende struikheide, vooral uitgestrekte velden dopheide. Verder komt Klokjesgentiaan, beenbreek en lavendelheide voor. We komen langs een schaapskooi en expositie boerderij en een bezoekerscenrum van Natuurmonumenten. Verder komen we langs landgoed Rheebruggen met veel akkerbouw en de Oude Vaart, de voorloper van de Drenthse Hoofdvaart. Vervolgens voert de route door het karakteriestieke Drentse dorp Uffelte langs bos met grafheuvels richting Havelte Darp.

Zondag: Dwingeloo - Hooghalen (centrum): ca.25 km
De tweede dag komen we langs landbouwenclave Noordenveld en de beroemde radiotelescoop Dwingeloo. Vervolgens doorkruisen we de uitgestrekste boswachterij Dwingeloo. We komen langs stuifzanden en een aantal veenplassen waar een flink aantal vogels verblijven. In het Lheerbroekerzand natuurreservaat met veel schapen kudde komt veel kraaiheide voor en jeneverbesformaties. Het laatste deel van de route gaat door het heuvelachtige heide van het Zuid Hijkerzand met eikenhakhoutbosjes en de Brunstingerplassen. Verder zullen we hier en daar veel Schotse Hooglanders tegenkomen!

Maandagochtend na het ontbijt komt het weekend ten einde officieel. Indien er animo voor is kan er nog facultatief een 3de etappe van het Drenthepad gelopen worden of een kleine wandeling van ca. 10 15 km.
Kom en beleef Drenthe op zijn Drents in plaggenhutten in het mooi national park Dwingelderveld!

Voor mensen die nog niet eerder zijn meegeweest met Weekendhike is opgave voor activiteiten 2x gratis. De kosten die vermeld staan zijn de daadwerkelijke kosten voor eten en overnachting.

Voor meer informatie, de deelnemers en opgave: www.weekendhike.nl.


Ontvang meer reacties op je profiel!

Alle foto's op een rij.
Relatieklik is een 100% gratis datingsite met matchtest, chat en weblog van een psycholoog. We reviewen alle profielen dagelijks. Op het blog vind je handige artikelen over de psychologie achter daten, communicatie, partnerkeuze, langdurige relaties, seks en geluk.