Gratis online dating &
relatiebemiddeling
Relatieklik-Knuz-singlesagenda

Terug naar de agenda

Evenement/feestAmsterdamse bomenfietsroute met gids
Voorverkoop euro
Prijs aan de kassa7.50 euro
Datum17 - mei - 2008
Tijdvan 11:00 tot 00:00
PlaatsAmsterdam
Maximale deelnameOnbep personen
Deelname voorLeden en mensen die kennis willen maken
ContactpersoonDebbie Houtman
E-mailinfo@ugo4it.nl
Telefoon0206945679
OrganisatieUgo4it
Websitewww.ugo4it.nl
Over het feest/evenement
Hans Kaljee, bomenconsulent van de gemeente Amsterdam en tevens een groot verteller, gaf op 23 september (autoloze zondag) een inspirerende rondleiding langs de bijzondere bomen in de straten van Amsterdam.

Ik was die dag via milieudefensie meegefiets en vertelde hierover aan een aantal leden waardoor ik meteen enthousiaste reacties kreeg met de vraag of we dat niet eens op de agenda konden zetten. Vandaag heb ik via een zoektochtje op internet contact met hem opgenomen en een datum geprikt voor een rondleiding voor onze club.

Hij zal o.a. vertellen over de bijzonderheden van verschillende bomen en spitst zijn verhaal toe op het belang van de bomen voor de luchtkwaliteit in de stad.

Deze stad van mensen, monumenten, toeristen, krakers en eeuwen traditie is ook rijk aan bomen. Een kleine ode aan deze wezens, vaak in de verdrukking tussen verkeersgedruis en bouwgeweld, maar zeer belangrijk voor de sfeer van de stad en het welzijn van haar bewoners. De meest kenmerkende bomen van Amsterdam zijn de iepen. Met 50.000 exemplaren heeft Amsterdam een hogere iependichtheid dan enig andere gemeente in Nederland. Terwijl elders vaak de noodklok wordt geluid over de laatste iepen, die binnenkort het loodje dreigen te leggen door de iepenziekte, staan de grachten en straten van Amsterdam vol vitale exemplaren van deze markante bomen.

Hans komt speciaal voor ons naar Amsterdam en zal uitgebreid uitwijden over allerlei bomen en ik kan alleen maar zeggen: zorg dat je dit niet mist, het is echt heel bijzonder.

Eventueel kun je bij de MacBike een fiets huren, deze zit naast de Stopera.

Waar: Stopera (hoek Jodenbreestraat/Mr Visserplein) Amsterdam
Wanneer: zaterdag 17 mei
Hoe laat: 11:00 uur
Prijs: 7,50
Inschrijven tot: 14 mei


Ontvang meer reacties op je profiel!

Alle foto's op een rij.
Relatieklik is een 100% gratis datingsite met matchtest, chat en weblog van een psycholoog. We reviewen alle profielen dagelijks. Op het blog vind je handige artikelen over de psychologie achter daten, communicatie, partnerkeuze, langdurige relaties, seks en geluk.