Gratis online dating &
relatiebemiddeling
Relatieklik-Knuz-singlesagenda

Terug naar de agenda

Evenement/feestPiranesi in het Teylers Museum en levende muziek in de Waag
Voorverkoop euro
Prijs aan de kassa11.50 euro
Datum27 - april - 2008
Tijdvan 13:00 tot 17:30
PlaatsHaarlem
Maximale deelnameOnbep personen
Deelname voorLeden en mensen die kennis willen maken
ContactpersoonDebbie Houtman
E-mailinfo@ugo4it.nl
Telefoon0206945679
OrganisatieUgo4it
Websitewww.ugo4it.nl
Over het feest/evenement
Giovanni Battista Piranesi (1720-1778)
Piranesi’s kunstenaarschap schuilt voornamelijk in zijn opvallende en tijdloze methode van ontwerpen, die hem tot een van de belangrijkste architecten en vormgevers van de achttiende eeuw maakt.
“de droom van Piranesi” bestaat naast tekeningen, prenten en schilderijen uit onder meer een marmeren schoorsteenmantel, meubelen, vergulde pronkvazen en zilveren wijnkoelers. Deze collectie maakt zichtbaar hoe Piranesi op zoek was naar een nieuwe, moderne stijl.
Hij assembleerde bestaande elementen uit de Egyptische, Etruskische, Griekse en Romeinse oudheid tot nieuwe en spannende ontwerpen, passend bij de eisen van zijn tijd maar desalniettemin vooruitstrevend.
Bij tijdgenoten riepen zijn eigengereide opvattingen naast bewondering vooral heftige weerstand op.
Maar nog altijd biedt zijn recalcitrante ontwerpmethode, die traditionele grenzen overschrijdt een boodschap aan hedendaagse vormgevers en architecten.

We gaan dus na het museumbezoek heerlijk genieten van de levende muziek in de naast het museum gelegen Taverne de Waag, we gaan wel zorgen dat we er dit keer vroeg genoeg zijn om een zitplaatsje te krijgen.

Waar: Teylers Museum, Spaarne 16, Haarlem
Wanneer: zondag 27 april
Hoe laat: 13.00 uur
Prijs: 11,50 € met museumjaarkaart 4,50 €


Ontvang meer reacties op je profiel!

Alle foto's op een rij.
Relatieklik is een 100% gratis datingsite met matchtest, chat en weblog van een psycholoog. We reviewen alle profielen dagelijks. Op het blog vind je handige artikelen over de psychologie achter daten, communicatie, partnerkeuze, langdurige relaties, seks en geluk.