Gratis online dating &
relatiebemiddeling
Relatieklik-Knuz-singlesagenda

Terug naar de agenda

Evenement/feestRondleiding Scheepvaarthuis Grand hotel Amrath
Voorverkoop19,50 euro
Prijs aan de kassa19,50 euro
Datum27 - januari - 2008
Tijdvan 10:30 tot 15:00
PlaatsAmsterdam
Maximale deelnameBeper personen
Deelname voorLeden en mensen die kennis willen maken
ContactpersoonDebbie Houtman
E-mailinfo@ugo4it.nl
Telefoon0206945679
OrganisatieUgo4it
Websitewww.ugo4it.nl
Over het feest/evenement
In 1916 opende het nieuwe hoofdkantoor van de N.V. Het Scheepvaarthuis. Hier kon men o.m. in het passagekantoor een reis over zee boeken. Na 1975 toen de scheepvaartmaatschappijen geen zitting meer hadden in dit gebouw zijn er tijdelijk andere huurders geweest in afwachting op een nieuwe en definitive bestemming. Sinds juni 2007 heeft het Grand Hotel Amrâth Amsterdam de deuren geopend.

Het markante gebouw, sinds 1974 Rijksmonument, is een bijzonder voorbeeld van de expressionistische "Amsterdamse School" bouwstijl. Tot in het kleinste detail, in de duurste materialen wordt door bekende architecten, beeldhouwers en glas in lood kunstenaars uitdrukking gegeven aan de historie van onze zeevaart in een hiermee verwante symboliek. Het Scheepvaarthuis is daarmee een "Gesammtkunstwerk", waarin de Amsterdamse geschiedenis van het rijke scheepvaartverleden als een architecture parlante (beeldverhaal) wordt weergegeven. Het exterieur roept associaties op met een afgemeerd schip op de hoek van Prins Hendrikkade en Binnenkant. Hier hangen ankerkettingen vanaf de dakrand over de gevel naar beneden. De golven van de zee in het zilvergrijze hek omringen het gebouw. Kosten noch moeite zijn gespaard in de vormgeving en de ambachtelijkheid van het buitengewoon gedetailleerde in- en exterieur.
Grand Hotel Amrâth Amsterdam stelt niet alleen de hotelgasten in de gelegenheid het interieur te bewonderen, maar tijdens rondleidingen krijgen ook kunst- en cultuurgeďnteresseerden deze mogelijkheid. De organisatie en uitvoering van de rondleidingen is in handen van Museum Het Schip.
Er wordt iedere week een speciaal zondagochtend-programma georganiseerd, dat begint om 10.30 uur met een ontvangst met koffie met wat lekkers, een introductie en aansluitend de rondleiding onder leiding van een kunsthistoricus of architect. Het programma duurt tot 12.30 uur. De kosten bedragen € 19,50 per persoon all in. Na de rondleiding kunt u uiteraard terecht in de bar/lounge van Grand Hotel Amrâth Amsterdam voor een heerlijke lunch. Bovendien is uw toegangsbewijs voor het Scheepvaarthuis tevens een vrijkaartje voor Museum Het Schip dat tot 1 mei geldig blijft.

Dit geweldige gebouw hebben we even aangedaan tijdens de wandeling "Mee in Mokum" en bijna iedereen wilde er graag meer van zien, vandaar deze activiteit. Ik heb een reservering gemaakt voor 8 deelnemers aangezien ze vrij snel vol zitten voor de rondleiding waar gemiddeld zo'n 20 deelnemers aan meedoen. Meld je dus zsm aan, want als we een grotere groep bij elkaar krijgen dan zal ik extra moeten reserveren en hoe eerder hoe liever dus!

Waar: Amrath, Het Scheepvaarthuis, Prins Hendrikkade 108 (schuin t/o het centraalstation) Amsterdam
Wanneer: zondag 27 januari
Hoe laat: 10:30 uur
Prijs: € 19,50
Inschrijven tot: zsm ivm reserveren


Ontvang meer reacties op je profiel!

Alle foto's op een rij.
Relatieklik is een 100% gratis datingsite met matchtest, chat en weblog van een psycholoog. We reviewen alle profielen dagelijks. Op het blog vind je handige artikelen over de psychologie achter daten, communicatie, partnerkeuze, langdurige relaties, seks en geluk.